8,8!

Ondersteuning

Om de S-vorm tijdens de slaap correct te ondersteunen is een goede pasvorm van matras en bodem van belang, waarbij geldt dat elk mens weer anders is gebouwd. Slapen is dus maatwerk!

Bij een juiste ondersteuning verdwijnt de spanning in de rug en komen spieren beter tot rust, wat zorgt voor een uitgeruster ontwaken, maar die ondersteuning moet er zijn als u op uw zij, uw rug of uw buik slaapt.
Daarbij meteen aangemerkt dat de buikhouding af te raden is, omdat u uw rug hol trekt en er verkeerde druk ontstaat op de tussenwervelschijven. Daarnaast heeft u altijd overbelasting van banden en spieren in uw nek, schouders en bovenlichaam.

U kunt zich voorstellen dat niet elke matras geschikt is voor elke lighouding, waarbij uw lichaamsbouw en gewicht eveneens een rol van betekenis spelen. Vergeet dus matrassen die op het internet worden aangeboden en voor iedereen geschikt zouden zijn.

Hierbij roept de Consumentenbond ook een verkeerd beeld op, door te stellen dat u zich niet kunt miskopen met een matras van een grote Duitse winkelketen, omdat die maar net iets meer dan 100 euro kost. De prijs is namelijk niet bepalend of een matras aan te raden is, laat dat a.u.b. aan de specialist over!