8,8!

Belang van een kussen

Vergelijk een kussen gerust met een paar goede schoenen, op de laatste moet je de hele dag vooruit kunnen, op het kussen de hele nacht.

Een kussen is een absolute hoofdzaak!
Wanneer uw kussen niet bij u past onstaan er allerlei spanningen in nek, bovenrug, schouders en hoofd. DAt kan zich vertalen in hoofdpijn of pijn tussen de schouderbladen en zelfs slijmbeursontsteking in de bovenarm.

Er zijn kussens te koop waarmee u zo lekker kunt knuffelen. Nadeel is dat na een half uurtje het kussen zijn vorm weer kwijt is. U ligt trouwens nooit hetzelfde in dit kussen, in tegenstelling tot een voorgevormd model dat altijd dezelfde ondersteuning biedt, mits.... u het juiste model weet te kiezen.

Een kussen moet passen bij uw schouderbreedte, lichaamshouding tijdens de slaap, het matras waarop u slaapt en de combiantie van die matras met de bodem. Het is daarom van eminent belang een kussen te testen bij aankoop, bij voorkeur op de matras die u thuis ook heeft.

Een situatie in de showroom is toch wat anders dan thuis, waar u de hele nacht op uw kussen moet doorbrengen, daarom krijgt u bij een goede slaapspecialist een omruilgarantie.

Wat nog meer van belang is bij een kussen: warmte- en vochtregulering, afhankelijk van het materiaal van de kern en de hoes. Traagschuim is daarvoor bijvoorbeeld veel minder geschikt. Ook de hardheid van het kussen is van invloed op het ligcomfort, u wilt tenslotte niet elke morgen wakker worden met geïrriteerde oorschelpen. En dan natuurlijk de pasvorm, maar daarvoor moet u maar eens langs komen.