8,8!

Drukverlaging

Goede ondersteuning is van enorm belang, maar een juiste pasvorm betekent nog niet dat je er bent. Even zo belangrijk is dat de bloedsomloop zo min mogelijk wordt geremd, dat houdt in dat de druk op het lichaam zo laag mogelijk moet zijn.
Onze huid is het grootste orgaan en komt in direct contact met de matras. Drukverlaging is nodig om de bloedsdoorstroming van de huid gaande te houden.
Daarom zijn er altijd diverse hardheden van matrassen, zowel in de kern als in de afdeklaag van de matras.

De druk van een waterbed is bijvoorbeeld zo laag, dat de bloedsomloop niet wordt geremd en de slaper heel lang in dezelfde houding kan blijven liggen zonder noodzaak tot draaien. Daardoor verbruik je 's nachts minder energie en begint u uitgeruster aan de nieuwe dag.
Misschien hebt u zelfs minder uren slaap nodig.

Visco-elastische materialen, zoals traagschuim, staan er om bekend dat ze een drukverlagende eigenschap hebben. De viscositeit (smeuïgheid) van het materiaal wordt echter verkregen door het toepassen van een warmteafhankelijke olieachtige substantie of parrafine aan het schuim toe te voegen. Nadeel daarvan is dat het nauwelijks vochtregulerend is (olie en vocht gaan niet samen) en afhankelijk is van de warmte die u er in stopt of kunt stoppen. In uw geval kan dat te veel of juist te weing zijn. Prima voor een ziekenhuis, maar minder geschikt om 10 jaar op te slapen.